HOME NEWS SERIEN CONTACT

Kampen om knoglerne

På trods af talrige advarsler kaster Eske sig ud i at lave et DNA-studie af det 9.500 år gamle, nordamerikanske skelet Kennewick Man, som indianske stammer har kæmpet om retten til at genbegrave i over 20 år.

Studiet medfører, at stammerne endelig får lov at genbegrave skelettet, hvilket åbner dørene for at Eske kan studere andre gamle indianske skeletter.

Men hans møde med den myteomspundne Spirit Cave-mumie ender med at vende op og ned på ikke bare hans forskningsresultater, men også hans barnetro.

Luzias hemmelighed

Sydamerika er det næste kontinent, hvis tidligste historie Eske vil kortlægge via DNA fra de urgamle skeletter.

Men at udvinde DNA af skeletter fra tropisk materiale er lettere sagt end gjort, og Eske er i skarp konkurrence med velfinansierede forskerteams fra Tyskland og USA.

Han er nødt til at udvikle nye metoder og rejse til Brasilien for at finde en måde at overhale sine internationale konkurrenter.

Mødet med brasilianske samarbejdspartnere inspirerer imidlertid Eske til at omtænke sine strategier og måden han indsamler skeletter.

 

Forskning & faktura

Efter 10 års endeløs succes befinder Eske sig pludselig i en dyb, økonomisk krise. Hans studier bliver ikke støttet og hans berømte “Center for Geogenetik” står for at skulle lukke ned.

Én løsning for ham er at forlade Danmark og fortsætte sin karriere i udlandet. En anden er at opgive den forskning i menneskets tidligste vandringer, der har været hans hjertebarn, og satse på medicinsk forskning.

 

DNA DETEKTIVEN - SÆSON 2

 

følger Professor Eske Willerslews største videnskabelige eventyr

gennem de seneste 5 år. Serien handler ikke bare om forskningsprojekter i verdensklasse, men også om en meget atypisk professor, hvis hovedklunds og modige jagt på videnskabelige spørgsmål fører ham langt ud over videnskabens etablerede grænser.

 
DNA DETEKTIVEN - SÆSON 1 (kan ses på DR)

Drømmetidens rejse

Da Professor Eske Willerslev sætter sig for at afdække de australske aborigineres urhistorie, aner han ikke, hvilke problemer, han roder sig ud i. Eske møder ikke bare modstand iblandt sine kolleger i Australien, men må rejse til den anden ende af jorden for at lade aboriginerne bestemme om hans enestående opdagelse nogensinde skal se dagens lys.

Sumerdroningens hemmelighed

En jødisk millionær fra New York, som hele sit liv har forfulgt tanken om at civilisationen er blevet grundlagt af aliens fra rummet,  tager på sit dødsleje kontakt til Eske Willerslev, da han mener, at han har fundet afgørende bevis for sine teorier. Eske vælger at tage udfordringen op på trods af hans mildt sagt skeptiske kolleger i den etablerede videnskab.

 

Anzick -barnet arv

Professor Eske Willerslev har siden sin barndom været dybt fascineret af de nordamerikanske indianere, og har altid drømt om at sekventere et genom fra de tidligste indianere. Eske forsøger ihærdigt at få fingre i knogler fra urgamle amerikanere, men det mislykkes igen og igen. Men en dag modtager han et brev fra en amerikansk familie, som har fundet et 12.600 år gammelt barneskelet.

TRAILER SÆSON 1

SÆSON 2

SÆSON 1